Anmodning om uttalelse fra Riksantikvaren til ny reguleringsplan for Lyngør.

Kontakt personen bak underskriftskampanjen

Utsatt høringsfrist og svar fra Riksantikvaren

2022-04-04 17:09:04

Hei 

Som sikkert det fleste av dere har fått med dere har høringsfristen blitt utsatt til 20. april. Bakgrunnen er at det ble sendt ut feil versjon av planbeskrivelsen, der merknadsbehandlingen manglet. Denne informasjonen fikk vi torsdag kveld. De som ønsker å gi innspill til planen og ennå ikke har gjort det, har nå muligheten.
 
Siden fristen er utsatt, tenkte vi å åpne opp for flere underskrifter i vår anmodning til Riksantikvaren, men i dag fikk vi et svar fra dem.
Kort fortalt informerer de om at det er Fylkeskommunen som har ansvaret for den regionale kulturminneforvaltningen. Hvis fylkeskommunen mener at en reguleringsplan er i konflikt med kulturmiljø av vesentlig regional eller nasjonal interesse kan fylkeskommunen reise innsigelse. Dette innebærer at kommunen ikke kan vedta reguleringsplanen, men at kommunen og fylkeskommunen må sette seg sammen og prøve å finne en løsning. Hvis ikke kommunen og fylkeskommunen blir enig går saken til mekling hos Statsforvalteren, og hvis det heller ikke blir enighet der, er det Kommunalog distriktsdepartementet v. statsråden som avgjør saken. Agder Fylkeskommune har reist innsigelse mot økningen fra 90 til 120 kvm og har merknader de mener kommunen må ta hensyn til.
Riksantikvaren mener videre at Agder Fylkeskommune har gjort en god behandling av saken og at kommunen og Fylkeskommunen må fortsetter sine forhandlinger for å finne en god løsning som hensyntar kulturmiljøet i Lyngør.
Jeg er litt usikker nå på veien videre, men tenker at det er Fylkeskommunen vi skal være litt på nå. Må gruble litt på dette. Kom gjerne med innspill.
 
On dere ønsker å lese hele brevet fra Riksantikvaren er det bare å gi meg beskjed, så sender jeg dette på mail. 
 

Mette Ellingsen

Takk for din støtte!

2022-03-30 19:05:51

Hei og tusen takk for all støtte til denne anmodningen. 

Vi har fått 52 underskrifter ila 2 dager. Dette er nå sendt til Riksantikvaren og Fylkeskommunen med vår anmodning. 

Vi følger dem opp ila torsdag 31. mars for å høre når vi kan forvente en tilbakemelding på vår anmodning. Det er mulig vi ikke blir hørt hos Riksantikvaren og at tilbakemeldingen vil være at det Fylkeskommunen som skal komme med sine innsigelser til den nye reguleringsplanen. Jeg har fått bekreftet fra Fylkeskommunen at de har sendt sine innsigelser til Tvedestrand Kommune. Vi håper likevel at Riksantikvaren også vil uttale seg. 

Vi skal holde dere oppdatert. 

 

Mvh 

Jannicke og Mette . 


Mette Ellingsen



Del denne underskriftskampanjen

Hjelp dette oppropet å innhente flere signaturer.

Hvordan markedsføre et opprop?

  • Del oppropet på Facebook-veggen din og i grupper som har med emnet i oppropet ditt å gjøre.
  • Kontakt vennene dine
    1. Skriv en melding der du forteller om hvorfor du har signert dette oppropet. Det er mer sannsynlig at folk signerer hvis de forstår hvor viktig temaet er.
    2. Kopier og lim inn nettadressen til oppropet i meldingen din.
    3. Send beskjeden ved hjelp av e-post, SMS, Facebook, WhatsApp, Twitter, Skype, Instagram og LinkedIn.