Øk sikkerheten på T-banestasjoner!



Joshua Christopher fra Oslo var ute med venner og hilste på sine venner som var i vognen, da han tråkket feil og havnet mellom T-banevognene og døde  momentant på Høyenhall T-banestasjon den 05. juli 2013, kl 18.41.

Dette er alle foreldres mareritt. Barnet mitt kunne ha blitt reddet om T- banen hadde stoppet i tide. Om T- banen hadde kjørt sakte ut av stasjonen, kunne barnet mitt ha blitt reddet. Jeg ønsker ikke at min sønns død skal bli til en statistikk. Hans død skal være med på å gjøre T- banerutiner bedre og sikrere.

Min sønn falt mellom to vogner, under trekkspillbelget. Om trekkspillbelget mellom to vogner hadde like stor bredde som vognene, hadde han aldri klart å falle igjennom. Distansen mellom trekkspillbelget og perrongen er mye større enn T-banevognen og perrongens avstand. Dette gjør at det blir en grop mellom to vogner, det var her Joshua falt igjennom. Dette rommet under trekkspillbelget mellom to vogner bør ha den samme avstanden til perrongen som T-banevognene og må derfor korrigeres.

T-banene i Oslo kjører i en enorm hastighet igjennom stasjoner. Tenk om en barnevogn ruller ned i sporet. Tenk om et barn står nær plattformkanten. Tenk om en eldre person besvimer. Skal ingen ta ansvar for dette? Er det alltid vårt eget ansvar å passe på vår sikkerhet? Hva med de gangene når uforutsigbare hendelser skjer? Skal man bare føre det på en statistikk og gå videre?

Ved å redusere farten ved stasjonene og  oppfordringer om å holde avstand til plattformene kan man unngå mange slike tragedier som rammet min sønn. Det er lett for en voksen å si at ungdommen må være forsiktige, hvor mange ungdommer hører på voksne i dag? Samfunnet må ta grep! Ved å bruke 10 sekunder lenger fra og til stasjonene, kan man avverge mange slike ulykker. Jeg får aldri min sønn tilbake, men jeg kan i det minste forhindre andre foreldre i å oppleve det vi opplever. Jeg kan i det minste prøve.

I dag brukes det store summer på å trykke plakater om at sniking er flaut. «Kjøp billett» er et budskap som du ser over alt på T-banestasjoner. Det er de økonomiske interessene som er ivaretatt, men hvor er de sikkerhetsmessige oppfordringene?

Hvorfor brukes det ikke penger på plakater med oppfordringer om å holde avstand til plattformkanten? Er det å forhindre sniking prioritert frem for å forebygge trafikkulykker?

I enkelte stasjoner er det ikke markert noen gul linje i det hele tatt.

Jeg mener at sikkerheten til de reisende er viktigere enn fremkommeligheten!

  • Reduser farten til T-banene ved ankomst og avgang, slik at det er mulig å stoppe ved uhell.
  • Bruk mer penger på oppfordringer om å være mer sikkerhetsbevisst.
  • Gul linje bør markeres på alle stasjoner. Mange stasjoner har ikke gul linje.
  • Avstanden mellom T-banen og plattformkanten varierer fra stasjon til stasjon, dette må påminnes via høyttaleranlegget.

Skriv under på opprop.net og vær med på å øke sikkerheten på T-banestasjoner.

In English: http://joshuachristopher.no/i-would-like-joshuas-death-will-lead-to-safer-metros-in-norway/